Termeni de garantie

Nappo investeste toate resursele necesare pentru a oferi fiecarui client in parte o experinta de calitate. Toate produsele noastre sunt confectionate din materiale de inalta calitate, care provin de la furnizori de renume din Europa si sunt testate cu grija inainte de vanzare.

Certificat de garantie a produselor

Garantia reprezinta certitudinea calitatii oferite de S.C. CLASS SHOE S.R.L. si se aplica oricarui produs achizitionat din reteaua magazinelor noastre si de pe www.nappo-shoes.ro.

Durata de garantie

Durata de garantie este limita de timp de la data cumpararii produsului, pana la momentul in care producatorul isi asuma responsabilitatea remedierii sau inlocuirii produsului achizitionat, pe cheltuiala sa, daca deficientele nu sunt imputabile consumatorilor.

Pentru produsul achizitionat din magazinele noastre, oferim o garantie de 30 de zile de la data cumpararii. Pentru orice defecte pe care le-ati putea descoperi in aceasta perioada de timp va invitam sa aduceti produsul cat mai repede la unul din magazinele noastre pentru a fi evaluat.

Conditii de garantie

Garantam ca produsul achizitionat de la S.C. CLASS SHOE S.R.L. este un produs sigur, nou (nefolosit), autentic (produsul prezinta elementele de identificare ale marcii legal inregistrate) si lipsit de orice defect.

In conditiile respectarii instructiunilor de intretinere, produsul prezinta parametri de calitate si performante normale (la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil), date fiind natura si scopul pentru care a fost realizat produsul, pe durata medie a utilizarii. Durata medie a utilizarii este de circa 6 luni calendaristice, cu respectarea alternarii purtatului a minimum 3 perechi de incaltaminte. Trebuie sa luati in considerare faptul ca, odata cu timpul si cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzura, iar aceasta nu reprezinta un defect.

Important!

Garantia se aplica doar in cazul in care cumparatorul face dovada achizitiei produsului - este obligatorie prezentarea bonului de casa sau a facturii fiscale.

Modalitati de asigurare a garantiei

Garantia va fi asigurata in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii:

 • Repararea produsului
 • Inlocuirea produsului - daca acesta nu poate fi reparat
 • Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

 • uzura morala si uzura fizica normala a produsului
 • decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii prelungite la factori severi de mediu (soare sau la o alta sursa puternica de caldura, umiditate, ploaie, zapada, etc.)
 • deteriorari ale produsului in urma unor calamitati (foc, cutremur, inundatie, trasnet, etc.), accidente, incendiere sau furt
 • defecte produse de transportul, manipularea si depozitarea in conditii improprii (temperatura si umiditate excesive, socuri termice - variatii de tip cald / rece, imersare, etc.)
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata, in mod abuziv, incorecta, modificata a produsului si/ sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost testat si proiectat - umplerea excesiva a gentilor duce la deteriorarea acestora
 • interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate, inclusiv vopsirea produsului
 • deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri mecanice (rupere, agatare, lovire, zgariere, etc.), animale de companie, rozatoare si alti daunatori
 • intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate)

Nu se considera defecte de fabricatie, ca urmare nu fac obiectul acordarii garantiei:

 • particularitati ale pieilor naturale: nervuri, mici diferente de culoare, semne caracteristice si neregularitati - tocmai acest lucru arata autenticitatea si calitatea pieilor din care sunt confectionate produsele Nappo.
 • pieile sunt tratate cu tanin vegetal, iar acesta poate migra si poate colora usor haina cu care vine in contact. Acest lucru se intampla la primele purtari, pana produsul dobandeste o patina unica, si nu este considerat defect; petele de pe haine ies la o simpla spalare, insa va recomandam sa cititi instructiunile din “Ghid de intretinere”.
 • micile neregularitati si imperfectiuni ale produselor sau ale partilor din produse confectionate manual.
 • pieile care au fost ceruite si lustruite manual: in acest caz pielea continua sa se “uzeze” in mod natural - escoriatiile de culoare de la suprafata pieilor reprezinta un efect intentionat care are loc doar dupa purtare si tocmai acest lucru aduce individualitate produselor.

Recomandari generale privind ingrijirea incaltamintei:

 • Se interzice cu desavarsire spalarea pantofilor in masina de spalat!
 • Nappo nu raspunde pentru defectele aparute ca urmare a utilizarii sau intretinerii incorecte a produsului respectiv, precum si pentru disconfortul provenit din purtarea incaltamintei de marime nepotrivita.
 • Dupa fiecare purtare, incaltamintea se curata si se pune pe sanuri potrivite ca marime si format. Pentru a crea conditii igienice de purtare si a mari durata de folosire, se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte intr-o perioada de timp. Este interzisa spalarea cu apa a incaltamintei. Nu se folosesc inalbitori, detergenti si nici produse pe baza de solventi, substante de largire, curatare, impermeabilitate, altele decat cele agreate de Nappo.
 • Incaltamintea umeda se usuca lent, la temperatura camerei, ferita de contactul direct cu sursele de caldura. Nu folositi uscarea la ventilator, calorifer, foc, uscator de par sau alte surse de caldura. Utilizarea in conditii de umezeala excesiva va face ca pielea din care este produsa incaltamintea sa sufere deformari iremediabile.
 • Fetele incaltamintei se vor feri de lovituri directe.
 • Evitati caldura excesiva care poate duce la reactivarea adezivilor si dezlipirea talpilor.
 • Fetele si talpa pantofilor trebuie protejate de contactul cu solventi, smoala, bitum moale sau alte materiale corozive, antiderapante sau substante de dezghetare. De asemenea, evitati agatarea sau calcarea in obiecte metalice ascutite, resturi de sticla, substante insecticide, uleiuri si benzine, diluanti, etc, acestea ducand la distrugerea talpii din piele naturala.
 • In cazul pantofilor cu talpa din piele si cusaturi aplicate pe talpa, Nappo nu poate fi facuta responsabila pentru defectele aparute ca urmare a imperfectiunilor drumurilor, trotuarelor sau terenurilor unde s-au folosit pantofii.
 • Talpile din piele nu au calitati antiderapante, existand pericolul alunecarii mai ales in sezonul umed.
 • Va rugam folositi un incaltator pentru a evita avarierea pantofilor in zona calcaiului.
 • Deoarece pielea cu care este captusita incaltamintea nu a fost tratata chimic in mod excesiv pentru fixarea pigmentului (cu scopul protejarii pielii dumneavoastra), exista riscul migrarii culorii. Recomandam purtarea ciorapilor asortati sau de culoare inchisa.
 • Pentru intretinerea interiorului, curatati cu o carpa moale umeda si evitati produsele care contin acetona, acizi, alcool, sau, oricare alte substante care nu au fost testate si recomandate de Nappo pentru acest tip de piele.
 • Tocurile imbracate in piele sunt mai sensibile la purtat si se pot degrada in urma conducerii autovehiculelor, a calcarii in gratarele de scurgere, in cioburi de sticla sau in bitumul moale de pe trotuare, in anotimpul cald.